चिकन टिक्की (ग्रिल्ड) हरियर चटनीक संग - मिथिला दैनिक

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बुधवार, 25 फ़रवरी 2009

चिकन टिक्की (ग्रिल्ड) हरियर चटनीक संग

चिकन टिक्की (ग्रिल्ड) हरियर चटनीक संग

बोनलेस चिकन- १/२ किलो
पियाजु- २ टा मध्यम आकारक
लहसुन- चारि झाबा
आदी (भुजबी कएल)- एक चम्मच
सौंस धनी- एक चम्मच
जीर- एक चम्मच
नून- इच्छानुसार
तेल- २ चम्मच
हरियर मरचाइ (काटल)- एक चम्मच
हरियर धनिया पात (काटल)- २० चम्मच

बोनलेस चिकनकें ग्राइन्डर/ मिक्सरमे पीसि कऽ बट्टामे राखू। जीर आ धनीकें लोहियामे भूजि कऽ मिक्सरमे बूकि लिअ आ बटामे धऽ दियौक। पियाजु,आदी आ लहसुनकें पीसिकें मिला कऽ बटामे काटल हरियर मेरचाइ आ धनियापात संग मिला दियौक।
दू चम्मच तेल आ नून (जेहन रुचए) बटामे दए चारि घण्टा रसबाक लेल छोड़ि दियौक।
ओवन/ ग्रिलरकें ३२५ एफ.पर धऽ दियौक


Chicken Tikki ( grilled ) with green chutni

Boneless chicken - 500 gm
Onion - 2 medium
garlic - 4 cloves
ginger ( grated ) - 1 table spoon
Whole coriander - 1 table spoon
Cumin seeds - 1 table spoon
salt ( as per choice )
Veg oil - 2 table spoon
green chillies ( cut ) - 1 table spoon
Green coriander leaves ( cut ) - 20 table spoon

Grind boneless chicken in a grinder / mixer and keep that in a large bowl .
Dry roast coriander and cumin seeds on a pan and crush in grinder and put it in the same bowl .
Paste onion , ginger and garlic in the same grinder and mix all of them in the same bowl along with cut green chillies and coriander leaves .
Add 2 table spoon of oil and salt as per requirement in the same mixture and keep aside for 4 hrs to marinate properly .

Put oven / griller on 325F